У мережі з'являється все більше рецептів новорічних салатів, і деякі з них здатні по-справжньому здивувати гостей, як-от салат «Рукавичка Діда Мороза». Не поступається йому в оформленні і «Ялинка», рецептом якого поділилися на сторінці «Світ салатів» у Instagram.
Складові:
Приготування:
куряче філе зваріть до готовності в підколеній воді (орієнтовно це займе 20 хвилин з моменту кипіння води);
варене м'ясо наріжте невеликими кубиками;
на плоску тарілку овальної форми викладіть м'ясну нарізку у вигляді трикутника, змастіть майонезом;
моркву по-корейськи відіжміть від маринаду, довгі екземпляри розрізніть на кілька частин. Моркву викладіть зверху на курку, зробіть сітку з майонезу;
варені яйця очистіть, натріть на крупній терці, покладіть на моркву, також змастіть майонезом;
з яблука зніміть шкірку, видаліть насіння (краще вибирати кисло-солодкі зелені яблука). М'якоть натріть на міцній терці, викладіть наступним шаром, змастіть майонезом;
сир натріть на дрібну і середню терку, стружкою присипте яблука. Цей шар майонезом можна не змащувати;
ківі очистіть, м'якоть наріжте тонкими слойками, викладіть зверху на сир. Бічні частини салата також вкрийте дольками ківі.
Руками надайте салатові форму трикутника, щоб він нагадував ялинку і відправте в холодильник на 1 годину для просочування шарів.
Порада: щоб верхній шар не обвітрився, вкрийте його харчовою плівкою.
Перед подачею біля підніжжя ялинки викладіть петрушку, зверху прикрасьте журавлиною або червоною смородиною.
Нагадаємо, раніше у мережі поділилися рецептом салату «Снігова королева», автори якого стверджують — він схожий на м'який сніг.