Книга рецептів

Нереально смачний десерт на Новий рік: рецепт шоколадного медовика з карамельним кремом

21:55 — 12 грудня 2021 eye 11641

У Новий рік прийнято дивувати гостей незвичним трактуванням традиційних рецептів. Торт медовик на свято теж можна зробити особливим — із шоколадом та карамельним кремом. Рецепт наводить sladkoe.menu .

Медовик із шоколадом та карамельним кремом

Для коржів:

Для крему

Приготувати карамель. Розтопити цукор, підігріти вершки, акуратно влити сироп і перемішати. Зняти з вогню, додати масло, перемішати, дати охолоти. У карамель додати сир, вершки та збити.
На водяній бані змішати цукор, масло, мед та яйця. На початку кипіння всипати соду. Як тільки почне пінитися, зняти з вогню, дати охолонути і додати борошно та какао. Тісто розкатати до товщини 2−3 мм, спекти коржі. Пекти 4−5 хвилин при температурі 180 градусів.
Перемазати коржі кремом, зібрати торт, обсипати зверху та з боків крихтою. Дати ніч постояти у холодильнику.

Нагадаємо, медовик також можна приготувати з ягодами або з сиропом із ківі та вишні.

Фото https://ua.depositphotos.com/