Телеведуча Лідія Таран, яка раніше радила українцям зігріти зимовий вечір справжнім узваром, розповіла, як уперше приготувала різдвяний штолен та поділилася його рецептом.
«Штолен! Чудовий, різдвяний! Запашний! Мій першенький», — пише телеведуча у Instagram та додає, що головний рецепт випічки — гарний ром.
«Штолен цей без дріжджів — сирний, тому не треба чекати місяць, поки він дозріє. Можна їсти і через день!» — додала Лідія Таран.
Інгредієнти:
- 300 грамів борошна;
- 50 грамів смаженого мигдалю;
- 1 ч. л розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 ч.л. кардамону;
- 150 грамів сиру кремової консистенції;
- 50 грамів цукатів;
- 50 грамів ізюму;
- 1 куряче яйце;
- Цедра одного апельсину;
- 75 грамів цукру;
- 1 дрібка солі;
- 95 грамів вершкового масла;
- Цукрова пудра — щоб щедро посипати;
- Ром.
Процес приготування з усіма подробицями телеведуча виклала у «каруселі».
Після приготування штолену, який, до речі, вони вже з'їли, Лідія Таран поділилася своїми висновками щодо цієї «ритуальної випічки», з якою довелося повозитися, але воно того варте: «Ром, який не вберуть у себе сухофрукти і цукати, можна долити до чаю. У хаті пахне Різдвом і радістю. Відчуття, що ти тепер належиш до вищої ліги пекарів, бо штолен — це вам не шарлотка чи просто пряник».
Раніше двома рецептами штолену, один з яких сирний, поділилася переможниця та суддя кулінарного проекту «МайстерШеф» Ліза Глінська.
Фото зі сторінки Лідії Таран у соціальних мережах