Українська кондитерка Ліза Глінська, яка поділилася рецептом яскравих різдвяних пряників, розповіла, як приготувати найсмачніші десерти пана-кота.
В Instagram кулінарка дала перелік необхідних продуктів для ласощів та покроковий рецепт приготування десертів з різними смаками.
Пана-кота
Чорнична пана-кота:
100 г білого шоколаду
150 г чорничного пюре (без кісточок та шкірки)
350 мл вершків (жирністю від 20% до 35%)
8 г желатину + 40 мл води
Чорничне кулі:
100 г чорничного пюре
30 г цукрової пудри
Чорничне пюре можна замінити на малинове, полуничне, пюре з чорної смородини. Можна використовувати заморожене ягідне пюре.
Ягідна пана-кота:
150 мл молока
350 мл вершків (жирність від 20%)
100 г білого шоколаду
стручок ванілі
10 г желатину + 50 мл водиЯгідна начинка:
100 г малинового пюре
100 г смородинового пюре
20 г кукурудзяного крохмалю
40 г цукрової пудри
Кавова пана-кота:
1 шар:
200 мл кави (американо)
30 гр цукру
4 гр желатину + 20 мл води
Кавова пана- кота:
2 шар:
500 мл вершків (15%)
50 гр цукру
40 гр кавових зерен
100 мл молока
12 гр желатину + 60 мл води
Шоколадна пана-кота з малиною
Розрахунок на 6 порцій (по 200 мл)
Шоколадна Панна Котта:
300 мл молока
200 мл вершків (жирність не менше 30%)
5 гр желатину + 30 мл води*
100 гр молочного шоколаду
Малинове желе:
300 гр малини з кісточкою
30 гр цукру
8 гр желатину + 48 мл води
Декор:
свіжа малина
м'ята
Нагадаємо, блогер Енді Шеф розповів, як приготувати батончики «Тигроладки».
А кулінарка Людмила Борщ поділилася черговим рецептом простого та смачного салату, який підійде і на новорічний стіл.