Книга рецептів

Найсмачніший десерт на Новий рік: покроковий рецепт торта з чорносливом та коньяком

19:35 — 21 грудня 2021 eye 7874

Урізноманітнити солодкі частування на Новий рік допоможе багатоярусний фруктово-горіховий торт. У рецепті, який наводить filizhankakavu, використовуються мак, просочений коньяком чорнослив і волоські горіхи.

Торт з чорносливом та коньяком

Для коржів:

Для крему:

Для начинки:

Для декору:

1. Приготувати бісквітне тісто. Розділити його на дві частини. В одну додати горіхи, в другу мак. Випекти два коржі. Пекти при 170 градусах 30−35 хвилин.
2. Чорнослив нарізати і залити коньяком, залишити на 2−3 години.
3. Для крему збити маскарпоне із цукром, потім додати вершки та додатково збити.
4. Коржі промастити кремом, заповнити начинкою. Зверху прикрасити кремом, горіхами, маком та чорносливом. Поставити у холодильник на 4 години.

Нагадаємо, для новорічного бенкету можна також приготувати цукерки «тигроладки» із символом 2022 року, печиво з передбаченнями, вафельні трубочки.

Фото https://ua.depositphotos.com/