Окрім оригінальних частувань, на Новий рік можна приготувати вічну класику — печиво «Грибочки». Рецепт досить простий і підходить навіть тим, хто не дуже досвідчений у кондитерському мистецтві. Печиво готується з пісочного тіста, а схожість із справжнім грибом досягається какао-порошком. Рецепт наводить кулінарний Telegram-канал.
Печиво «Грибочки»
- Борошно — 460 г;
- Масло вершкове — 200 г;
- Пудра цукрова — 150 г;
- Ванільний цукор — 1 ч.л.;
- Яйця — 2 шт.;
- Крохмаль — 40 г;
- Розпушувач — 1 пакетик або 10 г;
- Какао — 1 ст.
Вершкове масло потримати в теплі, щоб стало м'яким, збити з цукром, додати яйця, з'єднати з борошном, крохмалем і розпушувачем.
Готове тісто охолодити 30 хвилин у холодильнику. Розділити на маленькі кульки. Сформувати з них грибочки. Ніжку можна вмочити в какао.
Випікати 15 хвилин при 180 градусах. Дати охолонути перед подачею на стіл.
Нагадаємо, на святковий бенкет можна також спекти печиво з передбаченнями, медові пряники, лимонно-кокосове печиво.
Фото https://ua.depositphotos.com/