Книга рецептів

Заграє новим смаком: представлено незвичайний вінегрет з «дивною» медово-гірчичною заправкою

16:32 — 7 січня 2022 eye 2474

У новорічні та різдвяні свята господині намагаються порадувати сім'ю та гостей вишуканими закусками, різноманітними салатами та десертами.

Багато хто згадує своє дитинство та з задоволенням готує вінегрет, який часто був на святковому столі за часів далекого радянського минулого, коли вибір продуктів був не такий великий, як зараз.

Кожна господиня вносить в цю, здавалося б, звичайну страву свою родзинку. Telegram-канал «Салати. Найкращі рецепти» пропонує вінегрет з медово-гірчичною заправкою, завдяки якій салат заграє новим смаком.

Вінегрет з медово-гірчичною заправкою

Продукти
- буряк 300 гр
- морква 200 гр
- картопля 300 гр
- мариновані огірки 200 гр
- червона цибуля 100 гр
- біла квасоля консервована 1 банка
- сіль до смаку

Заправка
- олія 2 ст.л.
- яблучний оцет 2 ч. л.
- рідкий мед 1 ч.л.
- гірчиця у зернах 2 ч.л.
- часник 2 зубчики

Приготування

Буряк, моркву та картоплю відварити, нарізати дрібними кубиками та скласти в салатницю.

Нарізати кубиками мариновані огірки, цибулю, додати їх у салатницю разом з квасолею.

Для заправки змішати олію, оцет, мед, гірчицю та часник, видавлений через прес.

Усі інгредієнти посолити та перемішати, додати заправку та ретельно перемішати ще раз.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт оригінального салату з копченою куркою та чипсами, а також рецепт «кишеньок» з шинкою, сиром та яйцем, які урізноманітнять сніданки.