Книга рецептів

Цікаве заварне тісто і кунжут: покроковий рецепт найсмачніших пиріжків з м'ясом

0:43 — 9 січня 2022 eye 38869

Пиріжки з м'ясом виходять смачними навіть якщо використовувати не здобне тісто, а заварне. Рецепт простого тіста з борошна, окропу та олії наводить кулінарний Telegram-канал.

Пиріжки із заварного тіста з м'ясом

Для начинки:

  1. Олію змішати з водою і закип'ятити.
  2. Просіяти борошно у глибоку ємність.
  3. Акуратно влити окроп з олією у борошно, вимішати тісто, дати охолонути.
  4. Приготувати начинку: відварити м'ясо, порізати. Цибулю порізати та обсмажити. Посолити поперчити, з'єднати м'ясо та цибулю.
  5. Тісто розділити на 20 частин. Тонко розкачати, покласти начинку. Згорнути пиріжок, покласти на лист швом донизу.
  6. Відокремити білок від жовтка, жовток збити, змастити ним пиріжки і посипати кунжутом.
  7. Випікати 30 хвилин при 200 градусах.

Нагадаємо, швидке тісто для пиріжків з м'ясом можна замішати на кефірі. Також смачними виходять відкриті пиріжки з м'ясною, сирною чи рибною начинкою.