Урізноманітнити сніданки рецептами мексиканської кухні запропонував українцям політолог Віктор Уколов. За прикладом зірок кіно та сцени, він спробував почати день із тостів із соусом гуакамоле і був вражений, наскільки це смачно. Свій адаптований рецепт приготування соусу з авокадо Уколов наводить у Facebook.
Тости за сніданок із соусом гуакамоле
- Авокадо — 1 шт.;
- Яйце — 1 шт.;
- Олія оливкова (або інша) — 1 ст.л.;
- Сік лимонний — з половини маленького лимона;
- Часник — 2 зубчики;
- Сіль;
- Чорний перець;
- Чорний хліб.
1. Авокадо вимити, вийняти кісточку, нарізати.
2. У чаші міксера змішати авокадо, сіль, олію, лимонний сік та часник.
3. Підсмажити чорний хліб.
4. Зварити яйце, щоб жовток залишився напіврідким (5 хвилин).
5. Змастити тости соусом гуакамоле, подавати з вареним яйцем.
Нагадаємо, що з авокадо в домашніх умовах можна приготувати альтернативу майонезу. Смачний соус добре підходить для заправки салатів.
Фото pixabay.com