Вихідні не за горами і, можливо, ви захочете побалувати себе до суботнього сніданку чимось солоденьким. Тоді вам прийде до нагоди рецепт смачного та ніжного печива «Поцілунок дами», яким поділилася у себе в Instagram фуд-блогер Крістіна Бочарова.
Це ніжне та ароматне печиво з інтригуючою назвою «Поцілунок дами» (BACI DI DAMA) родом із регіону П'ємонт в Італії. Його винайшов понад сто років тому шеф-кухар Савойської династії: за легендою, перший король Італії Вікторій Еммануїл II (Vittorio Emanuele II) одного разу попросив кухаря приготувати йому щось на десерт, що відрізняється від традиційних відомих видів печива. У кухонній шафі кухар знайшов мигдаль, цукор, вершкове масло і темний шоколад… Так і народилося це мініатюрне печиво, що отримало свою назву за асоціацією з дамськими губами, готовими до поцілунку.
Печиво «Поцілунок дами»
Інгредієнти:
- Борошно — 180 гр.
- Цукрова пудра -100 гр.
- Подрібнений фундук або мигдаль -150 гр.
- М`яке вершкове масло-150 гр.
- Сіль — дрібка.
- Розтоплений шоколад-50 гр.
Як приготувати:
- Збити масло з цукровою пудрою.
- Покласти всі інші інгредієнти в миску і замісити тісто.
- Накрити харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 1 годину.
- Сформувати кульки приблизно по 8 грам.
- Випікати в розігрітій духовці за 180 гр. протягом 15 хв.
- Остудити на решітці
- Скріпити печиво шоколадом як на відео.
- Прибрати в холодильник на 10 хвилин і готове!
Нагадаємо також, що якщо до вас на вихідні раптово прийдуть гості, ви зможете приготувати три найсмачніші салати з однієї банки кукуркдзи за рецептом Людмили Борщ або ситний та оригінальний салат «Добра теща» .
Фото — скріншот з відео в Instagramm