Існує маса рецептів приготування курятини зі «східними» нотками, наприклад, крильця у гостро-солодкому соусі теріяки від судді «МайстерШефа» Ектора Хіменеса Браво. А до застілля на Китайський Новий рік, який настав у ніч з 31 січня на 1 лютого, чудово можуть підійти крильця по-китайськи.
Рецепт такої страви пропонують автори кулінарного каналу «Смачніше за всіх». Для приготування крилець по-китайськи знадобиться традиційний соєвий соус і не дуже традиційна «Кола-кола».
Інгредієнти:
- Курячі крила — 1 кг;
- Кола — 0.33мл;
- Соєвий соус ½ склянки;
- Кунжут.
Читайте також: Просто та неймовірно смачно: рецепт курки в цибульно-вершковому соусі
Приготування:
- Крильця розрізати (як на відео) і залити соєвим соусом.
- Додати чорний перець і залишити маринуватися протягом 20 хвилин.
- Розігріти олію на пательні та викласти туди крильця. Смажити 10 хвилин, перевернути і смажити ще 7 хвилин.
- Додати у пательню колу та тушкувати 10 хвилин.
- Крильця викласти на тарілку і посипати кунжутом. Готово!
До речі, обов'язкова страва новорічного столу в Китаї — пельмені цзяоцзи. Вважається, що чим більше пельменів на столі — смажених чи приготовлених на пару, тим більше грошей прийде в сім'ю. В одному з пельменів заздалегідь ховають монету. Той, кому вона попадеться під час застілля, стане щасливим у цьому році
Фото Pixabay