У неділю, 28 лютого, розпочнеться Масляна, яка триватиме тиждень — до 6 березня. За традицією, в ці дні господині печуть млинці. Один із рецептів передбачає їхнє приготування із заварного тіста.
Ним діляться автори кулінарного ресурсу 2recepta.com. Для приготування тонких млинців на кефірі з «дірочками» рекомендують робити тісто не особливо густим, щоб воно добре розтікалося по пательні. Якщо воно виходить густим, потрібно додати у тісто трохи окропу.
Інгредієнти:
- Кефір (3,2%) — 500 мл;
- Яйце — 2 шт.;
- Борошно — 300 гр;
- Цукор — 1 столова ложка;
- Сіль — 0.5 чайної ложки;
- Окріп — 200 мл;
- Сода 0.5 — чайної ложки.
Читайте також: З прицілом на Масляну: простий рецепт тонких дріжджових млинців
Приготування:
- У каструлі віночком змішати кефір та яйця, додати сіль та цукор. Поставити на вогонь, помішуючи трохи нагріти, але не кип'ятити.
- Зняти каструлю з вогню, додати просіяне через сито борошно. Замісити тісто як на оладки.
- У склянку окропу додати соду та перемішати.
- Влити окріп у тісто, перемішати віночком і залишити на 15−20 хвилин «подихати».
- Розпечену пательню змастити олією і по дну розподілити тісто тонким шаром. Випікати млинці з кожного боку до рум'яного кольору.
Тонкі млинці можна готувати і на воді — вони виходять смачними та «невагомими».
Фото 2recepta.com