Гастроблогерка з Вінниці Олена Павлова вже роками збирає забуті рецепти подільської кухні, які не лише смачні, а ще й дуже доступні. Один із її улюблених - малай з вишнями, притаманний кухні Бессарабії.
Отже, для приготування потрібно:
Яйця, цукор і ваніль збити до піни (швидкість 4, насадка «метелик», збивати 6 хвилин).
Додати кисле молоко (кефір) жирністю не менше трьох відсотків, кукурудзяне і пшеничне борошно, розпушувача для тіста, рослинну олію.
Знову збити до однорідної маси, додати консервовані чи заморожені вишні, з яких стік увесь сік.
Викладаємо у форму, змащену вершковим маслом — і в духовку на 180 градусів на 30−40 хвилин (в залежності від висоти форми).
Витягніть, дайте охолонути, ріжте на шматки — і насолоджуйтеся. Смачного!
Раніше «ФАКТИ» поділилися рецептом мармурового кексу з простих інгредієнтів.
Читайте також: Паска вийде запашною та м’якою, наче пух: покроковий рецепт головної великодньої страви