Книга рецептів

Малай з вишнями — хіт весняного столу: діти будуть в захваті

20:15 — 12 квітня 2022 eye 2820

Гастроблогерка з Вінниці Олена Павлова вже роками збирає забуті рецепти подільської кухні, які не лише смачні, а ще й дуже доступні. Один із її улюблених - малай з вишнями, притаманний кухні Бессарабії.

Отже, для приготування потрібно:

Яйця, цукор і ваніль збити до піни (швидкість 4, насадка «метелик», збивати 6 хвилин).

Додати кисле молоко (кефір) жирністю не менше трьох відсотків, кукурудзяне і пшеничне борошно, розпушувача для тіста, рослинну олію.

Знову збити до однорідної маси, додати консервовані чи заморожені вишні, з яких стік увесь сік.

Викладаємо у форму, змащену вершковим маслом — і в духовку на 180 градусів на 30−40 хвилин (в залежності від висоти форми).

Витягніть, дайте охолонути, ріжте на шматки — і насолоджуйтеся. Смачного!

Раніше «ФАКТИ» поділилися рецептом мармурового кексу з простих інгредієнтів.

Читайте також: Паска вийде запашною та м’якою, наче пух: покроковий рецепт головної великодньої страви