Книга рецептів

Неймовірна «бабусина» паска від Лізи Глинської: унікальний рецепт, якому понад сто років

17:32 — 19 квітня 2022 eye 12633

Вже незабаром настане світле свято Великодня, і українці обов'язково відзначатимуть його з традиційною випічкою, незважаючи на труднощі воєнного часу.

Свій унікальний рецепт вирішила запропонувати і відомий телекулінар та фудблогер Ліза Глінська.

«Сьогодні я приготувала паску за старовинним рецептом Оксани Володимирівни. Їй 75 років, і вона все життя пропрацювала професійним кухарем у кафе та їдальнях. Оксана Володимирівна поділилася зі мною рецептом традиційної львівської паски з прикрасою з тіста, саме таку робила її мама та бабуся. Уявіть собі, рецепту понад 100 років! Давайте приготуємо пасочку разом», — пропонує Ліза.

Для приготування паски потрібно (розрахунок на 5 форм, діаметр — 11 см, висота — 10 см):

опара :

*Об'єм склянки — 250 мл

тісто :

Процес приготування із секретами львів'янки та власними рекомендаціями Ліза привела на відео.

Нагадаємо, мешканки гуцульського села Космач теж прикрашають свої паски лише тістом.