Соковита пропечена начинка, загорнута в тонке хрустке тісто: цей апетитний пиріг — ідеальний до обіду чи на перекус (штрудель також можна готувати з лаваша). Рецептом поділився львівський кулінар Віталій Думінський.
Інгредієнти:
Приготування:
Розморожуємо тісто за інструкцією на упаковці. Гриби та цибулю нарізаємо, солимо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Даємо охолонути. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів. Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.
Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку. Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки. Загортаємо тісто в рулет, закриваємо краї. Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Випікаємо у розігрітій до температури 190 °C духовці протягом 30−40 хвилин до рум'яної скоринки.
Читайте також: Бараняча нога, запечена у фользі: гості будуть у захваті від цієї смакоти