Зараз час цвітіння кульбаб. Яскраво-жовті квіти виглядають у зеленій траві життєствердно. Ними можна милуватися нескінченно.
А чи знаєте ви, що з кульбаб можна зварити дуже смачний мед.
Рецептом ласощів поділилася кулінар із Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати найсмачніше домашнє печиво. .
— Сьогодні приготуємо дуже ароматний мед із кульбаб, — каже вона. — Спробуйте — думаю, вам сподобається.
Мед із кульбаб
- 150 квіток кульбаб
- 300 г води
- 1 апельсин
- 500 г цукру
- Дрібка лимонної кислоти
Квіти збираємо, коли вони повністю розкриті. Промиваємо від пилу. За допомогою ножиць зрізаємо з квітів лише жовту частину та використовуємо її.
На 30 хвилин заливаємо холодною водою. Потім воду зливаємо.
У сотейник завантажуємо квіточки, додаємо воду та проварюємо п'ять хвилин.
Знімаємо з вогню, додаємо порізаний апельсин (разом зі шкіркою) та лимонну кислоту. Даємо постояти пару годин, після чого проціджуємо.
З'єднуємо рідину із цукром. Варимо не менше 30 хвилин, але можна і довше. Чим довше варимо, тим густіше буде мед.
— Чи можна замість апельсина використати лимон?
— Звісно. Це на ваш розсуд.
— З чим смачно їсти такий мед?
— Подайте його до чаю, доповніть ним морозиво або млинці — і приємного апетиту!
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати вино з троянд.
Читайте також: Червоний питний борщ: незвичайна страва для всієї родини
Фото з альбому Елли Іванової