Традиційні рецепти приготування котлет можна урізноманітнити, наприклад, додавши сиру до фаршу.
А автори bezzamorochek.com пропонують бюджетний варіант приготування котлет з додаванням капусти. Крім збільшення обсягу, капуста робить вироби соковитішими, м'якшими і кориснішими. Котлети спочатку смажать на пательні, а потім доводять до готовності у духовці.
Складові:
-
Білокочанна капуста — 500 г;
-
М'ясний фарш — 600 г;
-
Яйце куряче — 1 шт.;
-
Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
-
Сіль — 1 ч.л.;
-
Чорний мелений перець — за смаком.
Приготування:
-
Капусту відокремити від верхніх листочків, нарізати шматочками невеликого розміру. Цибулю очистити і нарізати часточками. Овочі подрібнити у блендері або на м'ясорубці.
-
Овочеву суміш додати до фаршу.
-
Додати яйце, сіль та перець. Ретельно перемішати.
-
Сформувати котлети довгастої форми середнього розміру і запанірувати у борошні.
-
Розігріти пательню, додати олію. Котлети потрібно смажити на середньому вогні по 5 хвилин з обох боків.
-
Перекласти котлети в ємність, влити 30 мл води, накрити фольгою і відправити в розігріту духовку.
-
Запікати 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Раніше фудблогерка Людмила Борщ поділилася рецептом котлет без… м'яса. Серед інгредієнтів — сардельки, сир та сметана.
Фото Pixabay