Таку страву із величезним задоволенням їдять діти, навіть вимагають добавки. Тим паче вже зовсім скоро сезон цього різновиду капусти буде у розпалі, то ж зможете поповнити свій організм вітамінами. Рецептом із «ФАКТАМИ» поділилась кулінарка з Вінниці Ольга Черкевич.
Інгредієнти:
Приготування:
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, закидаємо в кип'ячу воду, варимо 5 хв, виймаємо в ситечко, даємо воді стекти.
Готуємо соус — на сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, добре перемішуємо, вливаємо вершки, постійно помішуючи. Доводимо до однорідної консистенції, перекладаємо в миску, збиваємо яйце, тертий сир, і гарно й швидко вимішуємо вінчиком. Можете підсолити, але врахуйте, що твердий сир має підсолений смак.
Форму для запікання змащуємо маслом 2−3 г, викладаємо цвітну капусту, заливаємо соусом. Запікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 15−20 хв.
Читайте також: Багата клітковиною та дуже корисна: Руслан Сенічкін поділився рецептом смачної цвітної капусти з печерицями у вершках