Книга рецептів

Рулет з ревенем, яблуками та вишнями: тонке та хрустке тісто з кисло-солодкою начинкою

20:50 — 22 травня 2022 eye 4485

Стебла цієї ароматної та смачної рослини зроблять будь-яку випічку оригінальною та дуже апетитною. Шматочки ревеню відмінно поєднуються з яблуками та вишнями. Приготуйте цей рулет, радить кулінарка Марина Ткаченко-Хвіль, — і точно не пошкодуєте!

Інгредієнти

тісто:

начинка:

Приготування:

Розтопити (150 г) масла, в окремій мисці з'єднуємо молоко, яйця, розтоплене масло, сметану, дрібку солі, добре перемішати віночком. Просіяти борошно і додаємо до рідини невеликими порціями, робимо заміс мінімум 10 хвилин, тісто має не липнути до рук. Обмотуємо харчовою плівкою та кладемо в холодильник на 1 годину.

Готуємо начинку: нарізаємо ревінь та яблука невеликими шматочками, до них додаємо вишні (я використовую розморожені). Розігріваємо пательні, додаємо вершкове масло 100 г, розтоплюємо його. Далі викладаємо нарізані яблука, ревінь та вишні, додаємо цукор. Помішуючи тушкуємо до моменту, поки почне випаровуватись рідина і маса стане м’яка, — приблизно 5 хвилин. Додаємо крохмаль, та корицю. Продовжуємо помішувати так 1−2 хвилини й знімаємо з вогню. Даємо охолонути.

Формуємо рулети: ділимо тісто на 2 шматочки, розкачуємо кожний в прямокутник дуже тонко, посередині викладаємо начинку, з того краю що до вас, накриваємо тістом начинку, гарно придавлюємо пальчиками навколо. На тій частині тіста, що від вас, по вертикалі робимо прорізи, але не до кінця, і накриваємо зверху. Вийшов рулет. Перекладаємо його на лист для духовки, застелений пергаментом. Змащуємо зверху олією.

Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо 30−35 хвилин до золотистого кольору. Орієнтуйтесь по своїй духовці.
Після того як рулети спечуться, поки вони теплі, зверху змастіть їх вершковим маслом
.

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати шпинатні млинці — смачну й корисну страву для тих, хто слідкує за вагою.

Читайте також: Пиріг з печінкою, яйцем та зеленою цибулею: дуже смачне тісто та поживна начинка