Печиво вважається здоровою їжею, особливо якщо воно приготоване вдома і не містить всюдисущої пальмової олії (як, наприклад, домашнє вівсяне печиво з пластівців). Цей рецепт, за словами кондитерки Ольги Мордовіної, теж саме такий варіант.
Інгредієнти:
У посудині змішати борошно, сіль та розпушувач. Додати холодне масло і перетерти. Додати жовток, сметану і ваніль. Замісити тісто. Розділити на 10−12 частинок, накрити та поставити у холодильник на 20 хвилин.
Готуємо начинку:
Все з'єднати та перебити блендером, але можна і просто перемішати. Викладаємо всю масу у кондитерський мішечок і робимо отвір. Беремо тісто, по шматочку розкачуємо, з однієї сторони викладаємо сир і скручуємо.
Швом повертаємо нагору, защеплюємо, робимо довгенькі кінці, як у банана.
Потім ці защепи підфарбувати пензликом з какао (сухим).
Випікати при 180 градусів 25 хвилин.
Читайте також: Вергуни — смак дитинства, який полонить усю вашу родину