Книга рецептів

Дуже м’якеньке та смачне: готуємо бананове печиво, яке б’є рекорди у TikTok (фото)

16:12 — 28 травня 2022 eye 2113

Печиво вважається здоровою їжею, особливо якщо воно приготоване вдома і не містить всюдисущої пальмової олії (як, наприклад, домашнє вівсяне печиво з пластівців). Цей рецепт, за словами кондитерки Ольги Мордовіної, теж саме такий варіант.

Інгредієнти:

У посудині змішати борошно, сіль та розпушувач. Додати холодне масло і перетерти. Додати жовток, сметану і ваніль. Замісити тісто. Розділити на 10−12 частинок, накрити та поставити у холодильник на 20 хвилин.

Готуємо начинку:

Все з'єднати та перебити блендером, але можна і просто перемішати. Викладаємо всю масу у кондитерський мішечок і робимо отвір. Беремо тісто, по шматочку розкачуємо, з однієї сторони викладаємо сир і скручуємо.

Швом повертаємо нагору, защеплюємо, робимо довгенькі кінці, як у банана.

Потім ці защепи підфарбувати пензликом з какао (сухим).

Випікати при 180 градусів 25 хвилин.

Читайте також: Вергуни — смак дитинства, який полонить усю вашу родину