Для того щоб урожай перців порадував городників, рослини потрібно підгодовувати.
Своїми секретами поділилися автори «Моя дача. Сад і город», зазначивши, що коли перці нарощують листя, то їм потрібний азот. У цьому може допомогти тижневий настій кропиви чи трави.
А коли перець зацвів, то йому потрібний фосфор та калій.
Для приготування підживлення беруть 2 столові ложки рибного борошна і змішують із 8 літрами води. При нестачі фосфору листя стають фіолетовими.
При нестачі калію радять зробити настій золи: 150-мілілітрову склянку золи змішують із 10 л води та настоюють добу.
Якщо квітки відвалюються і верхнє листя маленьке, то підживлюють борною кислотою — 1 чайна ложка на 10 літрів води.
Також садівники використовую яєчну шкаралупу, яка здатна наситити ґрунт необхідними поживними елементами.
Фото Pixabay