Здоров'я та медицина

Джерело вітаміну С: як правильно заготовляти та сушити листя смородини

16:28 — 3 червня 2022 eye 2151

Дачна ділянка може порадувати не лише врожаєм овочів чи фруктів, а й корисними рослинами з лікувальними властивостями. Якщо їх правильно підготувати, то вони допоможуть боротися з недугами, як, наприклад, мати-й-мачуха. Головне, знати, коли збирати та як правильно сушити.

Початок червня — саме час заготовляти та сушити цінну лікарську сировину: смородиновий лист. Молоде листя чорної смородини в цей період містить максимальну кількість вітаміну С і виявляється найбільш корисним для нашого організму, стверджують автори «Моя дача. Сад і город».

Приступаючи до збирання листя, слід пам'ятати:

Лист смородини у чаї — не тільки корисно, а й просто смачно. На дачі, де є й інші фруктові кущі, можна приготувати такий напій:

Раніше травник Андрій Форсюк розповів, як вибирати і в якому вигляді краще вживати імбир, який має бактерицидну дію.

Фото Pixabay