Турбота про рідних — це не тільки корисне харчування, але й красиве. А вишуканий десерт — це не завжди купа інгредієнтів і морока з приготуванням. Сирки в шоколаді смакують усім. Домашнім рецептом їх приготування на своїй сторінці в Інстаграмі поділилась українська фудблогерка Anny Cooking.
Для приготування десерту в кількості 12 штук вам знадобляться такі інгрідієнти:
400 г сиру кисломолочного 5−9%
50 г цукрової пудри
50 г м"якого вершкового масла
Для глазурі:
200 г чорного/молочного шоколаду
40 г рослинної олії
Начинка по бажанню: джем чи варене згущене молоко ⠀
Приготування:
Сир, цукрову пудру, м"яке масло збиваємо погружним блендером. Орієнтовно на 1 сирок використовуємо 1 ст.л.(40 г) сиркової маси. Відриваємо квадратик харчової плівки і в нього загортаємо сирну масу, надаючи сирку форму. Всередину за бажанням можна покласти начинку. Слідкуйте, щоб харчова плівка була тільки навколо сирної маси, бо з середини її дістати буде неможливо після заморозки. Сформовані сирки заморожуємо.
До шоколаду додаємо олію і топимо, помішуючи на водяній бані або в мікрохвильовці. Переливаємо глазур в високий стакан.
З заморожених сирків знімаємо плівку, наколюємо їх на шпажку і занурюємо в глазур. Потім знову ставимо в холодильник, щоб схватився шоколод і розморозилась сиркова маса. Як зняти з дошки? Зрізати гострим ножем.
Сирки також можна зробити в силіконових формах. Для цього форму змащуємо шоколадом, заморожуємо, викладаємо сирну масу, підморожуємо і знову закриваємо шоколадом.
Глазуровані сирки смакують з кавою по-іспанськи, а дітям до цього ніжного десерту можно запропонувати домашній лимонад.