За словами кулінарки Ольги Черкевич, це найкращий рецепт цієї страви, який став коронним в її родині. Котлети можна обваляти в сухарях і запекти в духовці, якщо не їсте смажене.
Інгредієнти
500 г курячого фаршу
¼ батону
1 середня морквина
1 середня цибулина
1 яйце
2−3 зубчики часнику
сіль, перець, орегано, олія ⠀
Приготування
Хліб замочуємо у воді. Чистимо й натираємо моркву на дрібній тертці, на тертушці натираємо й цибулю (можна відразу до фаршу), часник також очищаємо та тремо на мілкій тертці. Хліб максимально віджимаємо від води. Змішуємо все: фарш, хліб, моркву, цибулю, часник, яйце, солимо перчимо до смаку й додаємо щедру дрібку орегано. Формуємо котлети та смажимо на помірному вогні. 1 котлетка = ½ ст. ложки фаршу. Змочуйте ручки водою, так легше буде формувати котлетки.
А як приготувати котлети в горіховому паніруванні, які оцінять і маленькі, і дорослі, розповіла дієтологиня Катерина Черкаська.
Читайте також: Смачно, як у «МакДональдз», але в рази дешевше: готуємо чизбургер на вечерю