Сезон полуниці дарує нам можливість насолодитися неперевершеним фруктовим смаком. Всім ласунам сподобається цей торт зі сметанковим кремом, переконана кондитерка з Вінниці Наталія Дяченко.
Тісто:
Сметанна заливка:
Декор і начинка:
Приготування:
Змішуємо всі інгредієнти для тіста, окрім сметани, та перетираємо в руках. Додаємо сметану, замішуємо тісто, загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хв в морозилку або на 1 годину — в холодильник.
Готуємо сметанну заливку: збовтуємо всі інгредієнти разом. 200 г полуниці нарізаємо на четвертинки. Форму застилаємо пергаментом, стінки нічим не змазуємо. Формуємо корж. Стінки мають бути висотою 5 см. Сметанну заливку виливаємо на корж, викладаємо полуницю. Випікаємо при 180 градусах — 45 хв.
Після випікання прочиніть духовку і дайте пирогу повністю вистигнути. Серединка буде колихатись, як желе, але не лякайтесь — все гаразд, просто пирогу треба добре охолонути.
Після того, як пиріг охолонув, покладіть його в холодильник на 6−8 годин чи на ніч. Щоб витягнути пиріг з форми, просто пройдіться обережно ножем по стінках форми. Наріжте і викладіть зверху решту полуниці, приготуйте желе для торта згідно з інструкцією на упаковці та з допомогою ложки заливайте потроху полуницю. Так вона довше зберігатиме гарний зовнішній вигляд. Прикрасьте пиріг м'ятою.
Читайте також: Млинцевий рулет з полуницею: ви просто не зможете від нього відірватись