Використовуючи желатин, можна приготувати багато смачних та красивих страв, які прикрасять як святковий, так і щоденний стіл (зокрема желейний торт «Бите скло» від Лізи Глинської). Усім шанувальникам кави кулінарка Валентина Кошова пропонує рецепт елегантного десерту, який до того ж зовсім не затратний і простий для приготування в домашніх умовах.
Складові:
Для молочного желе:
Приготування:
Для початку зробимо кавове желе. Для цього беремо 40 г кави й всипаємо у киплячу воду. Заздалегідь розводимо желатин у холодній воді й даємо набухнути. Набухлий желатин вводимо у каву, гарненько все перемішуємо, щоб не було грудочок від желатину, і заливаємо у форму для застигання. Коли желе застигне — ріжемо на кубики.
Далі готуємо молочну основу. Для цього беремо йогурт без наповнювача, до йогурту даємо сир і рідке згущене молоко. Гарненько все перемішуємо вінчиком. Заздалегідь приготуємо желатин — розводимо його перекип'яченим холодним молоком. Чекаємо, поки желатин набухне.
Тим часом беремо 1,5 скл. молока, доводимо до кипіння і всипаємо 10 г кави, до цієї кави вводимо набухлий желатин, гарно розмішуємо. І вже цю каву з желатином вливаємо у молочну нашу основу.
На дно силіконової форми кидаємо кілька кубиків, тоді ллємо молочну основу, потім знову чергуємо: кубики — молочне желе, кубики — молочне желе. Ставимо все у холодильник до повного застигання — і десерт готовий!
Читайте також: Цей торт не потрібно випікати: просто покладіть у морозилку