На Львівщині сталося масове отруєння сальмонелою, повідомили в обласній військовій адміністрації.
«У Львівській області 26 осіб захворіли на сальмонельоз, з них троє дітей. Хворих ушпиталено до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Стан середньої тяжкості», — йдеться у повідомленні.
Керівник Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко назвала класичні ознаки кишкової інфекції (нудота, блювання, біль у животі та пронос) та зазначила, що захворіти можна «через немиті руки чи докучливі мухи».
Чиновники не зазначили, де саме сталося отруєння.
У той же час Zaxid.net з'ясував, що інцидент пов'язаний із одним із ресторанів львівської мережі «Томатина».
Там виданню пояснили, що перші скарги щодо поганого самопочуття відвідувачів почали надходити 7 липня, скаржилися на дві страви, до яких входить соус «карбонара».
«Ці страви знято з продажу; у закладах проводиться перевірка Держпродспоживслужбою; співробітники, які мали відношення до виробництва соусу, відсторонені та проходять перевірку; проводиться внутрішня службова перевірка», — письмово відповіли журналістам.
Представник мережі Святослав Мерза уточнив, що випадок масового отруєння стався у закладі на вулиці Мазепи.
Як писали «ФАКТИ», нещодавно в Києві два десятки жителів захворіли на кишкову інфекцію, у тому числі на сальмонельоз, після вживання шаурми.