Українські господині залюбки діляться своїми рецептами з читачами «ФАКТІВ». Колись, за словами кулінарки Ольги Черкевич, галушки вдома робили часто, а обов'язково вони мали бути на свята. Тепер чимало українок повертаються до забутих рецептів, прагнучи пропагувати українську кухню.
Тісто:
0, 5 л кефіру,
1 ч. л. соди,
2 яйця,
1 кг муки,
сіль.Підлива: ціла курка, 1 цибулина, сіль, перець, часник, масло, сметана.
Приготування:
Зварити курятину, порізати, потушкувати з цибулею на маслі, заправити сіллю, перцем, часником. Замісити тісто, сформувати галушки завбільшки як волоський горіх.
Варити у пароконвектоматі на деку. Можна над парою або й — так легше — у киплячій соленій воді. Скласти у глиняний горщик, залити підливою, запекти в духовці.
Можна на галушки зверху покласти сметану.
Раніше «ФАКТИ» писали про рецепт смачнющего сала зі спеціями від кулінарки Валентини Кошової