Ресторатор та суддя «МайстерШеф» Володимир Ярославський, який часто ділиться цікавими рецептами, запропонував своїм шанувальникам приготувати морозиво.
«Легкий рецепт, який обов'язково потрібно приготувати влітку. Смачне натуральне морозиво, яке довго тримає текстуру в морозильній камері — чистий домашній пломбір. Вам точно сподобається!» — пише Ярославський.
Продукти:
⠀ На скляну форму 1,5 л знадобиться:
⠀ 7 жовтків;
100 г цукру;
20 г коньяку;
350 г вершків 30−35% жирності.Додатково можна використовувати свіжі ягоди, горіхи, шоколад
Приготування:
⠀У скляну або металеву миску додати цукор та жовтки. Розмішати віночком та поставити на водяну баню на середній вогонь, інтенсивно помішуючи. ⠀
Суміш довести до гарячого стану, щоб вона стала щільною та цукор повністю розчинився. Постійно інтенсивно помішувати.
Наприкінці додати трохи коньяку — для кращого смаку.
Готову суміш відставити трохи охолонути, накривши харчовою плівкою. ⠀
Окремо збити на середніх обертах охолоджені вершки так, щоб вийшла не дуже щільна піна. Для кращого результату краще, щоб вони постояли у холодильнику 24 години.
Далі акуратно віночком або кондитерською лопаткою змішати кімнатної температури вже збиті жовтки з холодними вершками.
Форму для морозива застелити одноразовою плівкою. Перелити суміш та відправити у морозилку на 6−8 годин або на ніч. ⠀
Після заморозки витягти морозиво з форми.
За бажанням можна подавати з ягодами або розтопленим шоколадом, подрібненими горішками. Горіхи краще підсмажити наперед.
Раніше «ФАКТИ» ділилися рецептом морозива зі шматочками печива, а також рецептом найпопулярнішого кавового десерту у світі — Афогато.