Яких тільки рецептів закруток на зиму не рекомендують нам досвідчені господині. Понад 30 років кулінарка Валентина Кошова з Вінниччини консервує таку борщову заправку, і однієі порціі вистачає на всю зиму. Любить її робити, коли є маленькі бурячки, тоді і колір буде насиченіший.
Вага овочів вказана в чищеному виді.
Інгредієнти:
6 кг буряків
1 кг перцю солодкого червоного
1.5 кг цибулі
Можна дати 1−1.5 кг моркви, а перець не давати, або зменшити кількість буряка, а додати моркву.Маринад:
0.5 л води
0.5 л оцту (тепер даю 350мл)
600 гр цукру (тепер даю 400 гр)
2 ст л повні солі
Приготування:
Варені почищені буряки натерти на тертці. Перець порізати тоненькою соломкою. Цибулю порізати півкружечками. Маринад доводимо до кипіння і кидаємо цибулю і варимо 10 хв, тепер кидаємо перець і варимо все разом 10 хв, потім кидаємо буряк і варимо ще 10 хв.
Гарячим розкладаємо в банки і стерилізуємо 15 хв — літрові банки, 0.5 л -10 хв.
Вихід — 9 літрів.
Раніше «ФАКТИ» писали про консервування домашнього кетчупу для лінивих.