Дієтолог Наталя Самойленко склала топ-перелік українських продуктів, які за своїми властивостями не поступаються «заморській екзотиці».
Як пише ELLE, цей список очолює українське сало. Лише 20−30 грамів на добу забезпечать організм незамінними омега-3 жирними кислотами, холіном, вітамінами D та Е.
Насіння льону та волоський горіх насичать організм корисними жирами. Їх, до речі, можна додавати до салатів та десертів або споживати як поживний перекус.
Споживання кіноа та дикого рису можна чередувати з вітчизняними гречкою, пшоном та перловою крупою.
Тим, хто хто переходить зі звичайної картоплі на батат, не варто забувати про моркву та гарбуз. До речі, насіння гарбуза — відмінне джерело цинку, магнію та рослинного білка.
Рекордсменом за кількістю бору, марганцю та заліза є буряк, який можна запікати.
А смородина, чорниця та шипшина не поступаються за вмістом антоціанів та вітамінів лохині. Й коштують вони значно дешевше.
Дієтологиня радить смакувати з користю та не відмовлятися від власних суперфудів, якими так багата Україна.
Раніше дієтологи називали п'ять смачних продуктів, які підіймають тиск при щоденному вживанні.
Фото Pixabay