Книга рецептів

Біла квасоля без оцту: корисна та смачна заготовка на зиму

21:55 — 1 серпня 2022 eye 6553

Зі зберіганням квасолі, без якої неможливо уявити справжній український борщ, ніби клопотів нема — висушив і маєш. Проте, щоб її зварити, треба звечора замочити, та й вариться довго. А ще зберігати треба у герметичній посудині, щоб шкідники не поїли. Тож кулінарка Ольга Черкевич радить зробити на зиму декілька баночок ось такої квасолі. Вона буде і закускою, і до борщу знадобиться.

Інгредієнти:

Приготування:

Варіть квасолю у воді приблизно 30 хв. під кришкою, відцідіть і розкладіть у баночки. Додайте у кожну духмяні трави та по 2 зубчики часнику.

Зваріть маринад із солі та води. Киплячим залийте квасолю у банках, закрутіть і стерилізуйте 10 хв. Наступного дня повторно стерилізуйте 20 хв.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт бурякового салату з квасолею.