Лимонне варення, за словами кулінарки Ольги Черкевич, яка раніше поділилася рецептом варення з барбарису, не лише смачне, а й дуже корисне. Готувати його можна цілий рік. Особливо стане у нагоді в осiнньо-зимовий сезон, щоб пiдтримати органiзм натуральними вiтамiнами. Ну, а влiтку це просто знахiдка для любителiв домашнього цитрусового лимонаду у спекотнi днi. А ще це чудовий подарунок рiдним i близьким. Гарно й душевно оформивши баночку варення, можна смiливо вирушати в гостi на чайнi посиденьки з подружками.
Інгредієнти:
Приготування:
Лимони ошпарюємо й добре промиваємо в гарячiй водi. Нарiзаємо на невеликi шматочки зi шкiркою, видаливши насiння. Мелемо на м'ясорубцi, додаємо весь цукор i добре перемiшуємо. Через 5 — 6 годин прогрiваємо масу, не довiвши до кипiння, щоб цукор якнайкраще розчинився. Потiм розкладаємо в баночки. Зберiгаємо в холодильнику.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт приготування джему з томатів.
Читайте також: «Чаклуємо собі спокій»: рецепт неймовірно смачного сиропу з лаванди