Популярна фуд-блогер Alina FooDee, яка популяризувала страви з кабачків, тепер запропонувала своїм передплатникам скористатися «сезоном баклажанів» (коли вони доступні за невисокими цінами) і використовувати цей овоч для приготування смачного обіду або вечері, які обов'язково оцінять домочадці.
Для приготування страви знадобляться:
Етапи приготування
1. Спочатку баклажани потрібно розрізати навпіл і вирізати середину. Змастити олією, посолити і поперчити. Запікати 15 хвилин при температурі 200 °C (390 °F).
2. Дрібно нарізати цибулю та баклажани. Обсмажити цибулю на олії до м'якості, додати баклажани і смажити ще 10 хвилин.
3. Додати помідори, орегано та базилік, подрібнений часник та цукор.
4. Розділити на 4 частини та викласти начинку в запечені човники з баклажанів.
5. Викласти зверху сир та запікати ще 7−10 хвилин.
Як відбувається процес приготування літньої страви, Аліна показала на відео.
Схоже, шанувальникам кулінарного таланту рецепт сподобався, про що вони написали у коментарях.
Нагадаємо, раніше «ФАКТИ» розповіли, як приготувати з баклажанів поживний та свіжий паштет, а також як заквасити овочі так, щоб їх смак нагадував білі гриби.