Кулінарці Юлії Джигалюк у перший день відпустки захотілось чогось красивого і смачного. Для зняття стресу вона любить готувати, а коли страва виходить ще й презентабельною на вигляд і дуже апетитною, настрій підіймається у рази.
Інгредієнти:
500 г пшеничного борошна
300 мл теплої води
13−15 г «живих» дріжджів або 4−6 г сухих дріжджів
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
2−3 ст. л. соняшникової (оливкової) олії
Для декору: цибуля синя, болгарський перець, помідори, цукіні, цибуля зелена, петрушка, оливки зелені, італійські трави.
Приготування
В теплу воду додати цукор, сіль і дріжджі. До просіяного борошна додати розведену суміш з дріжджами. Все ретельно вимішати і в кінці влити олію. Тісто має трішки липнути до рук. Накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 1 год.
Потім викласти тісто на деко, змащене олією, накрити рушником і ще 15 хвилин потримати у теплі. Корж полити 1 ст. л олії і викласти овочі. Випікати при 220 градусах 15 хвилин.
Читайте також: «Літній» пиріг від Лізи Глинської: порадуйте смачненьким усю родину (відео)
Неперевершене поєднання шоколаду і абрикосів: рецепт літнього пирога від відомої фудблогерки