Цей рецепт, безумовно, оцінять любителі готувати швидко, смачно та ефектно. Така лазанья не тільки смачна, але й малокалорійна, підходить людям, які дбають про правильне харчування. За словами кулінарки Лариси Павлюк, якщо у готовій страві забагато рідини з кабачків, її можна злити.
Інгредієнти:
3 середні кабачки, 500 г курячого фаршу, 1 цибулина, спеції до курки, сіль, перець.
Соус бешамель: 300 мл молока, 2 ст. л. борошна, 50 г. масла, мускатний горіх, 3 зубчики часнику, 50 г твердого сиру.
Приготування:
Кабачки розкраяти вздовж і посипати сіллю, залишити на 30 хв., тоді злити сік. Цибулю порізати на кубики і посмажити на сковорідці, додати фарш, тушкувати до готовності, наприкінці додати спеції.
Масло до соусу бешамель покласти в каструлю з товстим дном, розтопити, додати борошно, перемішати, тоді влити молоко, вичавити часник і дати мускатний горіх. Усе варити до загустіння, постійно помішуючи.
На дно форми викласти шар кабачків, тоді половину фаршу, полити бешамелем, знову шар кабачків і друга половина фаршу, бешамель, знову кабачки, фарш і залити все бешамелем, пекти 20 хв. у духовці, а тоді посипати лазанью сиром і пекти ще 15 хв.
Нагадаємо, що раніше «ФАКТИ» пропонували рецепт лінивої лазаньї, якщо у господині раптом зовсім немає часу.