Книга рецептів

«Карамельна дівчинка»: ніжний і повітряний торт з карамельним смаком і кремом, що тане — готується просто і швидко

15:39 — 14 серпня 2022 eye 2630

Багато українців люблять німецький тортик «Молочна дівчинка» (MilchmädchenTorte), але, виявляється, він має аналог зі схожою назвою «Карамельна дівчинка». Про те, як готуються такі ласощі, розповіла фудблогер manisha_pro.

«Фанати молочної дівчинки — радійте. Знаю, що вас багато)», — написала вона у своєму Instagram.

Також вона розповіла, як краще приготувати «Карамельну дівчинку», і на які моменти варто звернути увагу.

«Можете до сметани додати частину збитих жирних вершків. Ще заварний крем підійде, збиті вершки… Сметана частково ввібралася в коржі, торт вийшов ідеальним для тих, хто не любить багато крему. Якщо любите прямо супер вологі і крем з усіх щілин, додайте ще 200−300 г крему», — написала вона.

ТІСТО:

— Варене згущене молоко — 380 г
- Куряче яйце — 2 шт
- Вершкове масло — 100 г
- Пшеничне борошно — 160 г (+/-)
- Розпушувач — 1 ч.л.
- Дрібка солі

КРЕМ:

— Сметана 20−30% - 1000 г
- Сметану вибирайте жирну та без зайвої рідини. Можете загорнути в кілька шарів марлі, покласти в друшляк і зверху поставити вантаж.
- Цукрова пудра — 70 г (з такою кількістю, торт виходить не нудотно солодким, можете збільшити. Змішайте-спробуйте, мало — додайте.
- Ванілін — 1 п. (можна без)
- Карамель — 300 мл

«Намалюйте маркером на відрізках пергаменту 6−7 кіл діаметром 20 см. Переверніть пергамент на інший бік, викладіть на кожне коло 2 ст.л. тіста та розподіліть лопаткою тонким шаром. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 7−8 хвилин. Я випікала по два (режим конвекції). У мене вийшло 6 коржів, але я особливо не намагалася зробити тонкими, можливо у вас вийде 7−8 шт) Дайте торту простояти ніч у холодильнику», — написала вона.

Раніше «ФАКТИ» опублікували рецепт торта «Мурашник» від відомої фудблогерші.