Кожна господиня робить заготовки огірків на зиму за власним рецептом.
Блогерка каналу «Зараз приготуємо» розповіла, як приготувати огірки для розсольника чи салату на зиму. Такі огірки вона закриває у нестерилізовані банки та зберігає всю зиму при кімнатній температурі у шафі. Їх можна відразу класти у вінегрет чи м'ясний салат.
Господиня радить брати огірочки будь-якої форми, їх потрібно помити, відрізати хвостики та носики та порізати як на салат. Скласти у чисті банки, залити окропом та залишити на 15 хвилин.
Через 15 хвилин злити всю воду з банок у каструлю, додати на 1 літр води:
• сіль — 1 ст. л.
• цукор — 2 ст. л.
• кріп — 2 парасольки
• лимонну кислоту — 1 ч. л. з гіркою.
Каструлю поставити на вогонь. Розсіл повинен кипіти 2−3 хвилини. Вийняти з води парасольки кропу. Розсолом залити банки з огірками. Банки перевернути та залишити для повного остигання.
Другий рецепт — салат з огірків.
Для салату з огірків потрібно:
• огірки — 2 кг
• цибуля — 0,5 кг
• кріп — пучок
• сіль — 1 ст. л. (З гіркою)
• цукор — 2 ст. л.
• оцет — 50 мл.
• олія — 80 мл.
Огірки, цибулю та кріп нарізати у миску. Полити оцтом та олією. Додати сіль, цукор, перемішати та залишити при кімнатній температурі на 3 години. За цей час огірки дадуть сік.
Потім салат перекласти у чисті банки. Залити маринадом. Стерилізувати 0,5-літрові банки 10 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати мариновані огірки по-фінськи. Такі огірочки теж можна зберігати за кімнатної температури.