Поки сезон абрикосів ще не закінчився, кулінарка Ольга Черкевич радить приготувати з них варення, яке холодними зимовими вечорами нагадуватиме вам про літо та зігріватиме разом із горнятком чаю.
Інгредієнти:
2 кг абрикосів,
1 кг цукру,
0,5 ч. л. лимонної кислоти,
0,5 скл. води
Приготування
Абрикоси миємо, відділяємо кісточки. Засипаємо цукром і залишаємо на 4 години, щоб фрукти пустили сік. Додаємо лимонну кислоту, кип’ячену воду, перемішуємо, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, обережно помішуючи. Знімаємо піну та залишаємо до повного вистигання. Далі так само варимо ще 2 рази по 5 хв. Гаряче варення розкладаємо у стерильні сухі банки і закатуємо кришками.
Раніше Ольга Черкевич розповідала, як приготувати лимонне варення, яке стане ідеальним для осінніх сніданків.
Читайте також: Два в одному: ідеальний рецепт вишнево-малинового варення