Рецепти, які пропонує зірка шоу «МайстерШеф» Ліза Глінська, дуже подобаються нашим читачам. Вони прості, доступні та не вимагають багато часу для приготування.
На цей раз кулінарка поділилася рецептом ягідного пирога з пудингом, який вона любить готувати взимку, коли немає свіжих ягід.
За словами Глінської, пиріг такий гарний та такий смачний, що чекати на зиму не варто, а можна приготувати зараз, коли літо дарує стільки фруктів та ягід.
Ягідний пиріг з пудингом (форма 20×20 см)
Тісто
100 г жовтка
75 г цукру
125 г вершкового масла (холодного)
250 г борошна
6 г розпушувача
сільЗаварний крем
800 мл молока
200 г яйця
120 г цукру
60 г кукурудзяного крохмалю чи борошна
50 г вершкового масла (холодного)+ 250 г ягід (малина, вишня, полуниця, чорниця, чорна смородина).
Можна використовувати свіжу або заморожену ягоду.Приготування
1. Тісто. Змішати борошно, розпушувач та сіль. Туди ж натерти на тертці холодне вершкове масло, щоб вийшла крихта.
2. Перемішати жовтки з цукром і додати в крихту. Замісити тісто.
3. Розділити тісто на дві частини. 1/3 та 2/3. Обернути тісто харчовою плівкою. 1/3 покласти у морозильну камеру, 2/3 у холодильник на 1 годину.
4. Змастити форму вершковим маслом, злегка присипати борошном. Викласти на дно та стіни форми тісто з холодильника. Борти з тіста повинні бути приблизно 3 см.
5. Залити у форму ще теплого крему, викласти ягоди (якщо вони заморожені, то не розморожувати їх). Знову шар крему, ягоди.
6. Зверху натерти заморожене тісто.
7. Випікати пиріг прі 175 градусах 40−45 хвилин.Заварний крем (пудинг)
1. Змішати за допомогою віночка яйця з цукром, додати крохмаль, перемішати, щоб не було грудочок. Додати гаряче молоко, перемішати.
2. Поставити сотейник на плиту, помішуючи постійно віночком, довести масу до кипіння. Кип'ятити 1 хвилину.
3. Зняти сотейник з плити, додати холодне вершкове масло, перемішати.
Раніше Глинська розповіла, як приготувати пиріг з абрикосами.