Серпень — сезон баклажанів, з яких готують безліч різноманітних страв для сніданку, перекусу чи святкового столу.
Автори сайту «Шуба» запропонували рецепт смачного та корисного баклажанового гратена.
Страва готується дуже просто — потрібно злегка обсмажити овочі у томатному соусі, а потім запекти у духовці під сиром для утворення апетитної золотистої скоринки.
Приготування
Баклажани помити та нарізати кубиками або кружальцями. Нарізати кубиками цибулю та часник.
Розігріти олію у сковороді. Додати часник та цибулю й трохи обсмажити, часто помішуючи. Через 3 хвилини додати до сковороди баклажани. Трохи посолити. Злегка обсмажити 5 хвилин, часто помішуючи.
Потім додати томатний соус й добре перемішати. Перекласти овочі у форму для запікання. Посипати тертим сиром моцарела та запікати при 200 градусах 10 хвилин.
Раніше «ФАКТИ розповідали, як приготувати квашені баклажани.