Це надзвичайно смачний та корисний хліб. За словами фудблогерки Наталії Геряк, він ідеальний для сендвічів чи тостів на сніданок. Не кришиться, довго зберігає свіжість. Крім того, аромат в оселі буде неймовірний.
Біле тісто:
120 мл молока
18 г свіжих дріжджів
330 г борошна
3 г солі
40 г цукру
1 яйце
40 г м'якого вершкового масла
Зелене тісто:
60 мл молока
60 г шпинату
18 г свіжих дріжджів
330 г борошна
3 г солі
40 г цукру
1 яйце
40 г м'якого вершкового масла
Приготування:
Шпинат промийте під водою, видаліть тверді стеблинки. Нам потрібні тільки листочки. Підготовлені листочки покладіть у блендер, подрібніть до однорідного стану. У теплому молоці розчиніть сіль, цукор, дріжджі, додайте борошно, замісіть тісто. Масло додавайте в процесі замісу. Залиште тісто на 1 годину в теплому місці. Так само зробіть із зеленим тістом. Після закінчення часу бродіння вкладіть тісто на робочу поверхню. Зробіть два прямокутники: білий і зелений. На біле тісто покладіть зелене, скрутіть рулетом. Покладіть тісто у форму, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин, щоб піднялося. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікати при температурі 180° приблизно 1 годину. Готовий хліб дістаньте з форми, коли повністю охолоне.
А як приготувати вдома смачний пшенично-житній хліб, розповіла кулінарка Ольга Мордовіна.
Читайте також: «Смачна, запашна, справжня українська паляниця»: як приготувати вдома