Цей салат настільки смачний, що фудблогерка Вікторія Ісаєнко вперше з'їла всі чотири порції сама. Спробуйте і ви, точно зможете приємно здивувати гостей.
Інгредієнти
баклажани — 3 шт.
помідори — 5 шт.
сметана — 2 ст.л.
огірок — 1 шт.
часник — 3−4 зуб.
зелень: кріп, петрушка — по ½ пуч.
спеції: сіль, перець — до смаку
олія для смаження
Приготування
Баклажани порізати кубиками, посолити, перемішати й відкласти на 15 хв. Потім викласти на розігріту з олією сковорідку та підсмажити до золотистості, перевертаючи. Перекласти на паперовий рушничок, щоб забрати зайву олію.
Для заправки. Невеликий огірок потерти на дрібну тертку. В сметану вичавити часник, додати дрібно посічену зелень, потертий огірок, спеції, перемішати до однорідності.
Помідори занурити в окріп, зняти шкірку, порізати на шматочки, вимішати із заправкою. Додати смажені баклажани та ще раз акуратно перемішати. Можна порційно розкласти помідори з заправкою, а зверху викласти смажені баклажани, не перемішуючи.
А українська фудблогерка Оксана Голобородько розповіла, як приготувати салат з сирим буряком та грейпфрутом.
Читайте також: Помідори у власному соку: готуються швидко, з’їдаються за лічені хвилини