Книга рецептів

Дуже смачно з рибними стравами: рецепт кабачкової ікри від Володимира Ярославського

11:57 — 26 серпня 2022 eye 566

Відомий ресторатор Володимир Ярославський, який раніше поділився рецептом оладок з кукурудзи, розповів, як приготувати домашню ікру з кабачків або цукіні.

«Можна використовувати як закуску, як основу для салатів і дуже смачно гарячим гарніром до рибних страв! Якщо ви любите гостру ікру, додайте разом з овочами при обсмажування гострого перцю (але без насіння), аякщо бажаєте закрити на зиму — треба пастеризувати на водяній бані у банках (накритих металевою кришкою пару годин). А ще таку ікру можна заморозити», — пише рестортор на своїй сторінці в Instagram та ділиться рецептом.

Інгредієнти:

За його словами, вихід готової ікри складає 800 г. Він вказує вагу вже очищених інгредієнтів. Якщо шкірка у кабачків щільна і її не можливо проткнути нігтем, то вона зрізається, а якщо молода, то цього робити не потрібно. Це ж стосується й до насінням і внутрішньою частиною — якщо вже велике насіння і внутрішність не щільна, а м'якувата і суха — треба це зчистити та викинути.

Продукти можна нарізати довільно. Сам кулінар робить тоненькими скибочками моркву і кабачок, цибулю нарізає соломкою, часник — пластинками

Страву готують у пательні з високими бортами чи дуже великому сотейнику.

Приготування:

Мабуть, у кожного госпорадя чи господині є свої секрети у приготуванні ікри. Цю страву, зокрема, роблять з додаванням кореню селери, додають смаку соєвим соусом чи готують з болгарськими перцями.

Фото Володимира Ярославського