Цей салат дуже смачний в зимовий час та дуже простий у приготуванні, пояснює кулінарка Валентина Кошова (яка раніше розповіла, як заготовити на зиму домашню томатну пасту). А ще його можна подати до святкового столу — і тоді точно отримаєте компліменти від гостей.
Інгредієнти:
Печериці — 1 кг
Перець болгарський (червоний, жовтий, зелений) — 1 кг
Цибуля ріпчаста — 500 г
Цукор — 200 г
Сіль — 80 г
Оцет (9%) — 150 г
Олія соняшникова — 100 г
Лист лавровий — 2 — 3 шт
Перець запашний — 6 -7 шт
Петрушка
Приготування
Цибулю, перець нарізати соломкою, гриби помити, почистити, якщо великі, то можна розрізати на четвертинки. Приготувати для маринаду оцет, олію соняшникову, сіль, цукор. Все змішати, скласти в каструлю, залити маринадом і варити 15 хв. Маринад пробувати і на свій смак додавати сіль і оцет. На дно банки покласти лавровий листок, перець і гілочку петрушки. Викладаємо в банки салат і ставимо стерилізувати ще на 10−15 хв. Консервуємо та укутуємо банки до повного охолодження.
А як приготувати на зиму салат із перцю й квасолі, розповіла кулінарка Лариса Павлюк.
Читайте також: Огiрки з гiрчицею «Козацькою»: рецепт роздаватиме усім подругам, бо це дуже смачно