Саме тепер кавуни найстигліші й найсмачніші. Їсти їх можна, не рахуючи калорій, бо від них не станеш товстим — у 100 г лише 38 ккал. До того ж кавун наповнює шлунок і дає можливість забути про голод, а ще — сечогінний, що теж знижує масу тіла. Ми звикли їсти кавун просто скибками, але з нього можна приготувати багато цікавих страв, однією з яких, каже кулінарка Ольга Черкевич, є швидкий та корисний салат.
Інгредієнти:
Приготування:
З м'якоті кавуна вибрати зернята, нарізати кубиками. Такими самими кубиками накраяти фету.
Фісташки підсушити на пательні.
Змішати лимонний сік з медом.
Викласти в салатницю кавун, зверху — сир фета, залити соусом, посипати фісташками та свіжою м'ятою.
Читайте також: Прощаємось із теплим літечком: ресторатор Дмитро Борисов поділився рецептом кавуна на грилі з мациком та козячим сиром
Раніше дієтологиня розповіла, чим небезпечний надлишок кавуна в раціоні.