Випічку кулінарка Валентина Кошова намагається робити не тільки смачною, але й корисною. Такий морквяний кекс можна з'їсти на сніданок або взяти шматочок ароматної випічки до чаю ввечері.
Інгредієнти:
300 г моркви
170 г борошна
250 г дрібного цукру
80 г родзинок
100 мл олії
2 яйця
1 ч. л. соди
на кінчику чайної ложки меленої гвоздики
1 ч. л. кориці
0,5 ч. л. мускатного горіха
Приготування:
Родзинки залийте гарячою водою і залиште на 30 хв. для набухання, воду злийте, родзинки обсушіть серветкою. Моркву натріть на тертці. Борошно просійте в миску і змішайте з содою, гвоздикою, корицею і мускатним горіхом. Яйця збийте в піну, додаючи цукор, поступово влийте олію, не припиняючи збивати. Додайте борошно, ретельно перемішайте. Додайте в миску терту моркву, добре перемішайте. Родзинки обваляйте в 1 ст. л. борошна, щоб вони більш рівномірно розподілялися по коржу. Додайте родзинки до тіста. Випікати приблизно 45 хв. при температурі 175 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.
Читайте також: Морквяно-сирні кекси — ідеальний сніданок для перебірливої дитини