Таку курку, пояснює кулінарка Лариса Павлюк, можна готувати цілою або порізати на шматочки. Подавати краще iз зеленню та овочами, на гарнiр пiдiйдуть також картопляне пюре, макарони або рис.
Інгредієнти:
курка (бройлер) на 2 кг
3 ч. л. меду
сiль до смаку
2 ч. л. гiрчицi
3 ч. л. гiрчицi в зернах
2 ст. л. олiї
1 цибулина
2 зубчики часнику
Приготування
Курку промийте, розріжте на шматочки. Змiшайте мед з гiрчицею та гiрчицею в зернах, додайте сiль та олiю. Грубо нарiжте цибулю та часник. Добре змастіть курку медово-гірчичним маринадом, перемішайте з цибулею та часником. Поставте на кiлька годин у холодильник, можна на нiч. Форму змажте олiєю, покладiть курку. Запiкайте в заздалегiдь розiгрiтiй духовцi при температурi 170−180 градусiв близько 1 години.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати курячі крильця, витримані в молоці зі спеціями.