На дворі похмура осінь, а душа вимагає сонця, тепла та яскравих барв — хоча б на столі. Тому кулінарка Валентина Кошова, яка раніше поділилася рецептом пряного морквяного кексу, радить приготувати ванільний кекс з малиною і ще раз насолодитись ягідним присмаком літа.
«Інгредієнти:
3 яйця
170 г цукру
1 уп. ванільного цукру
50 мл олії (без запаху)
80 г масла
250−300 г борошна
1 ч. л. розпушувача
100−200 г малини
цукрова пудра
Приготування:
Яйця збити з цукром та ванільним цукром до побіління. Не перестаючи збивати, влити олію та розтоплене (але не гаряче!) масло. Перемішати просіяне борошно та розпушувач. З'єднати яєчно-масляну суміш з борошном. Перемішати до однорідності (консистенція має бути, як густа сметана). Малину помити й висушити. Частину її викласти на дно і залити половиною тіста. Далі — решту малини та залишок тіста. Випікати в розігрітій духовці до 180 градусів 40−50 хв. Перед подачею кекс посипати цукровою пудрою".
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати морквяно-сирні кекси, які можуть стати ідеальним сніданком для перебірливої дитини.