Книга рецептів

Баклажани під сирним соусом: неймовірно смачна та поживна вечеря

19:05 — 17 вересня 2022 eye 825

Овочі в цьому рецепті, пояснює кулінарка Ольга Черкевич, яка раніше поділилася рецептом консервованих баклажанів в томатній заливці,
в жодному разі не солити! У вас має бути добре посолений і поперчений соус. Якщо побачите, що соус швидко рум'яниться, накрийте форму фольгою. Можна накрити відразу, і тоді, запікаючи, не потрібно пильнувати, чи не пригоряє соус.

Інгредієнти:

Приготування:

Цибулю, картоплю, помідори накраяти тоненькими кільцями, перець — смужками. Баклажани розрізати на пластини поздовж дуже гострим ножем, не дорізаючи до кінця. Викласти на форму, застелену фольгою, що змащена олією. У проміжки між пластинками акуратно розкласти перець, цибулю, картоплю та помідори. Овочі, що не помістилися у «віяло», покласти поряд.

З'єднати сметану, майонез, тертий сир. Ретельно вимішати, дуже добре посолити й поперчити. Залити цією сумішшю овочі й поставити в розігріту духовку приблизно на 1 год. (вогонь має бути трохи меншим за середній). Подавати гарячим.

Читайте також: Смажені баклажани з солодким перцем на зиму без стерилізації: готувати просто, з’їдаються на ура